EBO van Weel wordt distributeur en leverancier van Acusensus Pty. Ltd.

Smartphone gebruik tijdens het rijden enorm toegenomen in de laatste jaren

Sinds 2013 is het aantal ongelukken in het verkeer toegenomen na een onafgebroken daling sinds 1970. Dit is een behoorlijke trendbreuk na meer dan 40 jaar.

Er is een groot vermoeden (verschillende onderzoeken lopen momenteel) dat dit te relateren is aan het gebruik van smartphones tijdens het rijden. Automobilisten worden hierdoor afgeleid. Daarentegen worden de auto’s elk jaar veiliger en worden gevaarlijke kruispunten in het verkeer aangepakt.

Momenteel is het voor de Politie en het Openbaar Ministerie niet tot slecht mogelijk om hier goed op te handhaven. Het Heads-Up systeem van Acusensus Pty. Ltd. biedt hier de oplossing.

Distracted driving behavior

Distributeur: Heads-up systeem van Acusensus Pty. Ltd.

Vanwege bovenstaande ontwikkeling is EBO van Weel een partnership gestart met Acusensus om haar Heads-Up oplossing in Nederland beschikbaar te maken.

Het Heads-Up systeem kan tot wel 60.000 foto’s per rijbaan maken en deze analyseren middels intelligente AI software. Het systeem detecteert automatisch of de automobilist een smartphone gebruikt tijdens het rijden en daarmee de verkeersregels overtreedt.

Deze handhavingsactiviteiten kunnen 24/7 worden uitgevoerd op allerlei locaties en in alle weeromstandigheden.

Het systeem is ook in staat om te handhaven op snelheid en het niet gebruik van de autogordels.

Leverancier: Transportable Two-Lane Trailer platform

Als leverancier van Acusensus hebben wij de Transportable Two-lane trailer exclusief ontwikkeld.

Dit platform is specifiek ontwikkeld voor het Heads-Up systeem van Acusensus en kan autonoom functioneren op wegen met zowel één als twee rijbanen.

Om veilig te opereren is het platform uitgevoerd met CCTV beveiliging en een vandalisme-proof behuizing.

De aanhangwagen is in staat om tot wel 180 dagen stand-alone te opereren. Dit komt door het gebruik van de volgende componenten:

  • 3x Zonnepanelen
  • 2x Lithium accu’s
  • 1x Diesel generator (ook groene oplossingen zijn mogelijk)
Acusensus Heads-Up systeem op een speciaal ontwikkeld platform voor het detecteren van smartphone gebruik

Case studies: positieve resultaten na inzet Heads-Up systeem in Australië

Wereld’s eerste programma voor het detecteren van smartphonegebruik in New South Wales (Australië) is succesvol gebleken.

Sinds het programma twee jaar geleden is gestart, heeft er een substantiële verlaging van het aantal ongelukken plaatsgevonden. Maar liefst 22% minder ongelukken in vergelijking met de periode twee jaar daarvoor. Dat houdt in dat er 83 nog mensen leven die niet levend meer hadden moeten zijn gebaseerd op de voorgaande trends.

Ook het aantal overtredingen is in de loop van het twee jaar durende programma afgenomen van 1 op de 82  automobilisten (1.2%) naar 1 op de 478 automobilisten (0.21%). Een bijzonder mooi resultaat!

Case Study NSW Mobile Phone Detection Camera Program

Laat u inspireren!

icon-contact
Vraag een demo aan!