Autodrip 2.0

De autodrip is een dynamisch informatiepaneel dat als een vast component wordt geïnstalleerd direct achter de cabine van het WIS-voertuig. Het heeft als primaire functie weggebruikers te informeren, waarschuwen en adviseren gedurende calamiteiten op de provinciale- en snelwegen. De autodrip is geproduceerd volgens de Rijkswaterstaat specificaties.

Probleem: automobilisten negeren rode kruizen

Geregeld ziet u in het nieuws voorbijkomen dat er wederom een WIS-voertuig is aangereden met als oorzaak een automobilist die een rood kruis negeerde.

Sinds 2006 rijden de WIS-voertuigen over de Nederlandse wegen. Het zojuist genoemde probleem heeft ons uitgedaagd om naar een oplossing op zoek te gaan met als resultaat de Autodrip 2.0.

Lees onze oplossingen hieronder!

 

Ongeval met WIS-voertuig en gelukkig geen weginspecteur die gewond is geraakt De risico's voor de weginspecteur wanneer hij te lang in het WIS-voertuig blijft zitten.

Oplossing 1: alle functies aangestuurd tot 100 meter in één app

Het is van belang dat de weginspecteur bij aankomst
van het incident zo snel mogelijk het WIS-voertuig kan verlaten.

Hiervoor hebben wij de autodrip app ontwikkeld. De bediening van alle functionaliteiten zoals zwaailampen, lift-unit en LED-display geschieden via een tablet (IOS, Android of Windows). Tot wel 100 meter buiten de wagen kunt u de deze functionaliteiten aansturen!

De weginspecteur is met deze technologie nauwelijks meer in het WIS-voertuig, waardoor de kans op aanrijding met de weginspecteur drastisch afneemt.

De weginspecteur heeft alle instrumenten van het inspectievoertuig in één hand (tablet) om verkeersingrepen uit te voeren en zichzelf in een veilige zone te plaatsen.

Traffic Fleet aansturing voor de Autpdrip via app op tablet

Oplossing 2: automobilisten worden eerder gewaarschuwd!

De autodrip wordt gebruikelijk in 10 jaar afgeschreven. Omtrent Smart Mobility gaat er veel veranderen in deze periode. Vehicle-to-Vehicle- en Vehicle-to-Infrastructure communicatie gaan hun intrede doen. Auto’s zullen onderling met elkaar gaan praten, maar ook met de wegkantsystemen.

De boordcomputer verwerkt in de autodrip 2.0 is voorbereid om toekomstige ontwikkelingen zoals communicatie met in-car systemen, wegkantsystemen en verkeerscentrales te integreren. Hier bent u nog maar één software update van verwijderd.

Smart Mobility door gebruik te maken van cooperatieve systemen en WiFi-P. Vehicle to infrastructie communication.

Koppeling verkeerscentrale - Realtime overzicht van de wegbeheerders

Door middel van Traffic Fleet kan via een beveiligde verbinding een koppeling gemaakt worden met de verkeerscentrale. Op deze manier wordt het mogelijk om de vloot autodrips realtime te beheren. De actuele statusgegevens en eventuele storingen worden ingezien en doorgemeld.

Ook kan de beschikbaarheid van de weginspecteur worden aangegeven op de tablet. Op deze manier is de verkeerscentrale altijd op de hoogte van de situatie en werkzaamheden van de weginspecteur.

Autodrip - WIS-voertuigen gekoppeld met de verkeerscentrale voor realtime overzicht van de weginspecteurs

Total Cost of Ownership met 7% verlaagt

De investering in autodrips wordt gebruikelijk gedaan op basis van 10 jaar intensief gebruik. De initiële aanschaf van de autodrip is hoger, vanwege de innovatieve componenten.

De total cost of ownership op basis van 10 jaar is daaren-tegen 7% lager dan een conventionele autodrip, door gebruik van een elektrische lift-unit, eliminatie van de extra hulpaccu, eliminatie smeerpunten en minder kritische punten waarbij storingen kunnen ontstaan. Tevens dient de autodrip elke 30 maanden voorzien te worden van onderhoud.

Laat u inspireren!

Opties

  • Montage in inspectievoertuig door EBO van Weel
  • Groter LED-display – 80*80 pixels Swarco
  • LED-zwaaibalk, 360 graden, amberkleurig
  • LK montage set t.b.v. dakset montage 3.5 cm hoog
  • 1 x GO112 Touch Screen panel, 4.5 inch voetmontage
  • Koppeling met de verkeerscentrale

 

Specificaties

Elektrisch systeem

Spanning
12 Volt
Accu's
1 stuks
Vermogen accu
20 Ah (standaard)
Acculader
Via voertuig

Elektrische lift-unit

Display op en neer
Elektrisch uitgevoerd
Maximum vermogen
276 Watt

LED-display

Merk
Swarco Futurit
Afmetingen
94*40 pxiels (80*80 optioneel
Spanning
24 Volt
Maximaal vermogen
90 Watt

Overige componenten

Reikwijdte Wi-Fi
± 100 meter
Aansturing
Traffic Fleet applicatie op tablet (optioneel via Traffic Fleet online)
Zwaaibalk
(optioneel)
icon-contact
Vraag een demo aan!