Vol Automatische Kegelzetter

De Vol Automatische Kegelzetmachine (ACM) heeft inmiddels meer dan 150.000 kegels neergezet en opgehaald. De Kegelzetmachine heeft grote voordelen tijdens verkeersafzettingen:

 • voorkomen van gevaarlijke situaties met wegwerkers
 • minder fysieke belasting voor wegwerkers
 • lagere operationele kosten, omdat één chauffeur en kegelzetter de afzetting kunnen opzetten.

Een recentelijk uitgevoerde evaluatie op de snelweg hebben een gemiddelde van 4 fouten per 12.000 kegelbewegingen. Dit laat zien dat de oplossing klaar is op grote schaal toegepast te worden bij verkeersafzettingen.

Aansturing: eenvoudig en veilig

 • Aansturing geschiedt via een duidelijk Touch Screen met daarop gebruiksvriendelijke software.
 • Van elke kegel wordt de locatie van uitgifte bijgehouden. In de toekomst zien wij hier een mogelijkheid voor een datakoppeling met Traffic Fleet als online register.
 • Stel eenvoudig de afstand in tussen de kegels met een range van 3 tot 100 meter.
 • Volg de adviessnelheid welke door het systeem wordt gegenereerd.
 • Afzetten kegels: 7.5 kegels per minuut
 • Ophalen kegels: 6 kegels per minuut
Vol Automatische Kegelzetter van Senn Engineering voor ophalen en afzetten van kegels Opbouw mogelijk van 5 TON's voertuig of zwaarder.

Veilig werken met de achterlader, ook op smalle wegen

In het kader van verkeersveiligheid worden kegels via de verlader vanaf de achterzijde neergezet en opgehaald. Dit brengt als voordeel met zich mee dat aan de zijkant van het voertuig vrijwel niets uitsteekt.

De Vol Automatische Kegelzetter kan hierdoor op alle smalle wegen, vluchtstroken en tunnels veilig ingezet worden. Juist op deze plekken is het voor wegwerkers niet veilig.

Automatische Kegelzetmachine tijdens traffic management voor de afzetten en ophalen van kegels Dankzij achterlader en de geringe uitstekende delen kan de Kegelzetter op smalle wegen en tunnels ingezet worden.

Kegels zetten op alle manieren

De Vol Automatische Kegelzetter (ACM) is veelzijdig inzetbaar met als doel dat de wegwerker zo min mogelijk op de weg werkt. Zo kunnen naast gebruikelijke kegelreeksen (rechtdoor en bochten) ook de volgende patronen afgezet en opgehaald worden:

 • Invoegers
 • Uitvoegers
 • Zig-zag patronen voor bijvoorbeeld midden tracé’s

Op deze manier kunnen we echt zeggen dat niemand meer op straat hoeft te werken!

De Vol Automatische Kegelzetter (ACM) welke 4KM kegels kan uitzetten en ophalen

Ruim 9 jaar ervaring in alle weersomstandigheden

Met ruim 9 jaar ervaring is het Zwitserse bedrijf Senn Engineering koploper met de ontwikkeling van de Vol Automatische Kegelzetmachine (ACM). De machine is hierdoor ver doorontwikkeld en getest in alle weeromstandigheden in verschillende landen.

De Vol Automatische Kegelzetter (ACML) welke 4KM kegels kan uitzetten en ophalen

99% betrouwbaarheid is nog niet goed genoeg

Tijdens de aanschaf van een Vol Automatische Kegelzetter is de betrouwbaarheid een zeer belangrijk onderdeel van beoordeling. 99% betrouwbaarheid is namelijk niet toereikend genoeg voor de functie van deze machine.

Voorbeeld: tijdens een afzetting met 200 kegels (400 bewegingen af en op) zorgt een foutmarge van 1% voor 4 verkeerde bewegingen. Op zo’n moment moet de chauffeur alsnog zijn of haar voertuig verlaten en dit druist in tegen het doel van de machine. Een zeer hoge betrouwbaarheid is daarom een vereiste!

Condities waar de ACM Kegelzetmachine erg goed mee omgaat:

 • Weersomstandigheden met vorst en regen (sneeuw niet gewenst)
 • In de hitte met zachte kegels
 • Met slechte, oude en versleten kegels
 • Op plekken die slipperig en ijzig zijn

In totaal zijn er al meer dan 150.000 kegels geplaatst en opgehaald. Tijdens een recentelijk uitgevoerde evaluatie op de snelweg kwam een gemiddelde van 4 fouten per 12.000 kegelbewegingen. Dit is uniek en laat daardoor haar betrouwbaarheid zien.

De Vol Automatische Kegelzetter (ACML) welke 4KM kegels kan uitzetten en ophalen

Capaciteit: meerdere varianten mogelijk

Het is wenselijk om te kiezen voor een voertuig van 5 TON of zwaarder. De Kegelzetter kan uitgerust worden met de kleinste cartridge van 75 kegels oplopend tot het grootste model met 225 kegels. Hiermee kan 4km kegels uitgezet worden.

Uw keuze van het aantal kegels is mede afhankelijk van de grootte van de carrosserie en de benodigde ruimte voor andere hulpmaterialen. Hiervoor kan namelijk ook ruimte gemaakt worden, zodat het voertuig multifunctioneel inzetbaar blijft.

Laat u inspireren!

icon-contact
Vraag een demo aan!