Brandweerkorpsen oefenen gaslek met explosie

Twee vliegen in één klap

Enkele weken geleden heeft de Brandweer Rotterdam-Rijnmond, Brandweer korps Hoogvliet en de Brandweer Albrandswaard een grote oefening gehouden op ons complex.

De brandweer zocht een goede locatie voor hun maandelijkse oefening en voor ons is het fijn te weten dat de brandweer ons gebouw goed leert kennen. Op deze manier profiteren beide partijen van de oefening.

Brandweerkorpsen Rhoon, Hoogvliet en Rotterdam oefenen gaslek bij EBO van Weel Het plan van aanpak wordt hier gedeeld met het team.

Het script: een gaslek met naderhand een explosie

Volgens het oefenscript had er een gaslek plaatsgevonden. Op het moment dat de eerste eenheden onderweg waren naar de Achterdijk 49 bleek de gas-explosie al plaats te hebben gevonden. Hierdoor moesten ook andere korpsen ingeschakeld worden ter assistentie.

Nauwkeurig gevolgd door examinatoren onderzochten de eerste brandweereenheden of de loods veilig genoeg was om te betreden i.v.m. nog steeds dreigende explosiegevaar. Door middel van meters en visuele inspectie gaven de brandweerlieden groen licht voor toegang tot de loods. Ondertussen arriveerde de andere eenheden van andere korpsen voor versterking.

Brandweerkorpsen Rhoon, Hoogvliet en Rotterdam oefenen gaslek bij EBO van Weel Hier wordt de gewonde (een lotus) naar gewond naar buiten gedragen.

Uiteindelijk zijn alle levens gered

Na 10 minuten was het eerste slachtoffer geëvacueerd. Hij was er slecht aan toe en moest ook direct verzorgd worden door andere teamleden van de Brandweer.

Uiteindelijk moest ook een lichaam verwijderd worden welke onder de heftruck was gekomen. Deze is door middel van reanimatie weer tot leven gebracht.

Eind goed, al goed.

Bekijk alle foto's van de oefening