Succesvol project: 14 portaaldrips tolplein Westerscheldetunnel

De Westerscheldetunnel

Met een lengte van 6,6 kilometer is de Westerscheldetunnel een zeer belangrijke schakel tussen Zeeland, Vlaanderen en West-Brabant. Gemiddeld 15.000 voertuigen maken dagelijks gebruik van deze verbinding.

Met het toenemende verkeer is er ook meer vraag naar duidelijkheid op de route. Vooral het tolplein is een plek waar in de toekomst automobilisten nog beter geïnformeerd moeten worden om zodoende de doorstroming soepel te laten verlopen.

14 Portaaldrips (LED-displays) boven de tollanen van de Westerscheldetunnel

De opdracht

In de nachtelijke uren op 3 en 4 maart heeft EBO van Weel in samenwerking met Paree b.v. (verantwoordelijk voor elektrotechnische aansluiting) en PvE van Eijzeren b.v. (verantwoordelijk voor constructie en montage) 14 portaaldrips vervangen. De oude portaaldrips bestonden uit gestoken LED-borden, waardoor alleen een vast aantal configuraties getoond kon worden.

Met de nieuwe portaaldrips wordt het mogelijk om weggebruikers beter te informeren, wat zorgt voor een betere doorstroming op het tolplein. De portaaldrips maken met mogelijk om elk mogelijke configuratie weer te geven.

Naast de hardware heeft EBO van Weel ook de software aansturing voor de portaaldrips geleverd. Dit betreft een speciaal ontwikkelde versie van Traffic Fleet. De bedieningskamer van de Westerscheldetunnel kan hierdoor eenvoudig alle drips aansturen, scenario’s draaien, configuraties ontwerpen en wijzigen.

Hieronder krijgt u een impressie van de montage:

Laat u inspireren!

icon-contact
Vraag een demo aan!