Pijlwagens en botsabsorbers in de landelijke verkeersinformatie

Koppeling met Rijkswaterstaat en het Nationaal Dataportaal Wegverkeer

Naast de weginspecteurs zijn sinds kort ook pijlwagens en botsabsorbers van EBO van Weel zichtbaar in de landelijke verkeersinformatie. Deze uitbreiding is een belangrijke stap om de veiligheid tijdens wegwerkzaamheden en incidenten te verhogen en de kans op aanrijdingen te verlagen.

Sinds 2017 wordt in samenwerking met Flister de actuele locatie van weginspecteurs en pijlwagens verstuurd naar diverse serviceproviders, waaronder Flitsmeister en Waze. In samenwerking met Rijkswaterstaat wordt deze dataset nu uitgebreid en gekoppeld aan het Nationaal Dataportaal Wegverkeer.

Pijlwagen in de landelijke verkeersinformatie

Vanuit het NDW kan de dataset worden opgehaald door een grote groep serviceproviders, waaronder binnenlandse en buitenlandse navigatie-apps. Weggebruikers krijgen vervolgens een in-car waarschuwing op hun navigatie of telefoon zodra zij een weginspecteur of pijlwagen naderen. Hierdoor is men beter geïnformeerd over de gewijzigde situatie en wordt de kans op aanrijdingen verlaagd.

14% meer aanrijdingen tijdens wegwerkzaamheden

Recente cijfers van Rijkswaterstaat laten zien dat er nog steeds te veel ongelukken gebeuren tijdens wegwerkzaamheden. In het afgelopen jaar zijn er 11 weginspecteurs en 22 pijlwagens aangereden. Dit is een stijging van 14% ten opzichte van 2019. Dat is een zorgelijk cijfer in een jaar met minder wegverkeer vanwege de corona pandemie.

Schade en reparatie van actiewagens, tekstwagens en botsabsorbers

Lees hier het persbericht van Rijkswaterstaat (27 januari 2021).

icon-contact
Vraag een demo aan!