Inspectievoertuig

Tijdens de ontwikkeling van de nieuwe autodrip voor het inspectievoertuig is alle aandacht gericht op ‘veilig werken’. Weginspecteurs zijn vaak als eerste ter plaatste bij incidenten op het wegennet. Dit is periode waarbij het risico tot levensgevaarlijke situaties het grootst is.

Om de veiligheid te verhogen zijn voor het inspectievoertuig innovatieve functionaliteiten ontwikkeld. Draadloze technieken zorgen ervoor dat de inspecteur zich snel kan plaatsen in een veilige werkzone.

Probleem: teveel ongevallen met weginspecteurs

Te vaak ziet u in het nieuws voorbijkomen dat er wederom een weginspecteur of pijlwagen is aangereden. Automobilisten negeren vaker rode kruizen, omdat ze afgeleid zijn door smartphone, navigatie of autoradio. In de eerste helft van 2017 jaar leidde dat al tot acht ongelukken waarbij een inspecteur of diens voertuig betrokken was.

Aanrijdingen door onoplettendheid van weggebruikers kunnen we nooit helemaal voorkomen, alleen met de Autodrip 2.0 probeert EBO van Weel het werk van weginspecteurs zo veilig mogelijk te maken.

“Tijdens een incident moet de inspecteur zo snel mogelijk zijn voertuig uit.”

Weginspecteur kan veiliger werken door draadloze bediening via tablet

Veiliger: alle functies van de inspectieauto draadloos aansturen tot 100 meter

Het is van cruciaal belang dat de inspecteur bij aankomst
van het incident zo snel mogelijk zijn inspectievoertuig kan verlaten.

Om dit te realiseren is de autodrip applicatie ontwikkeld. De bediening van alle functionaliteiten zoals zwaailampen, lift-unit en LED-display kunnen uitgevoerd worden via de tablet die werkt op IOS, Android en Windows. Draadloos tot wel 100 meter!

De weginspecteur hoeft hierdoor niet meer terug naar zijn voertuig en kan zichzelf in een veilige zone plaatsen, achter bijvoorbeeld de vangrail. De kans op gevaar en aanrijdingen met de weginspecteur nemen hierdoor af.

Traffic Fleet aansturing voor de Autpdrip via app op tablet

Sneller reageren: elke seconde telt!

Om de veiligheid en het gebruikersgemak voor de weginspecteur nog een stap te verhogen kan er gekozen voor een dubbele bediening. Dankzij een samenwerking met Marelko Benelux kan het GO112 touchpanel worden geïnstalleerd op het dashboard van het voertuig. Het belangrijkste voordeel van dit touchpanel voor hulpdiensten is dat alle eerste handelingen al rijdend kunnen worden uitgevoerd.

Het touchpanel wordt aan de linkerzijde van het stuur geplaatst, niet in het zichtveld van de inspecteur. Binnen enkele seconden kunnen de zwaaibalk, DRIP en overige instrumenten worden bediend. De weginspecteur kan zich hierdoor sneller concentreren op de weg en de gevaren die voor hem liggen.

Veiliger werken voor weginspecteurs door integratie van de GO112

Waarschuw weggebruikers via navigatie en app

EBO van Weel heeft in Traffic Fleet een koppelvlak opgesteld waarmee automatisch Early Warning verkeersberichten kunnen worden gegenereerd van systemen die in hun functie een gevaar vormen op de rijbaan.

Op het moment dat de inspecteur zich in een gevaarlijke situatie bevindt wordt automatisch de GPS-positie verzonden naar de servers van Traffic Fleet. De melding wordt geregistreerd en verwerkt tot een verkeersinformatie bericht. Het bericht wordt vervolgens opgehaald door verschillende verkeersapplicaties, waaronder Flitsmeister en Waze. De applicaties waarschuwen op hun beurt tijdig de weggebruikers die het object naderen. Dankzij deze technologie worden de werkzaamheden van weginspecteurs een stuk veiliger!

Early warnings verkeersinformatie via Flitsmeister op uw smartphone
icon-contact
Vraag een demo aan!