Permanente bermdrip

De permanente bermdrip heeft als primaire functie weggebruikers te informeren, waarschuwen en adviseren. Dit alles kan zijn bij calamiteiten, wegwerkzaamheden, evenementen of andere redenen waarvoor het verkeer geïnformeerd moet worden. 

Het systeem wordt geproduceerd volgens Europese regelgeving, waaronder de classificatie voor verkeersdisplays NEN-EN 12966:2014.

 

Elk mogelijk type en configuratie toepasbaar

De permanente bermdrip is in verschillende typen en configuraties toepasbaar. Het tracé waarop het systeem geplaatst wordt bepaald onder andere de configuratie:

 • BermDRIP type 1 – 192×128 pixels, 20mm ECO
  Bedoeld voor auto(snel)wegen met maximum snelheden van 100 en 120 km/h
 • BermDRIP type 2 – 144×96 pixels, 20mm ECO
  Bedoeld voor autowegen met maximum snelheden van 70 en 80 km/h of compacte berichten langs de autosnelwegen.
 • BermDRIP type 3 – 112×80 pixels, 20mm ECO
  Bedoeld voor autowegen met maximum snelheden van 50 en 60 km/h of zeer compacte berichten langs autosnelwegen.
 • StadsDRIP type 1 – 192×128 pixels, 12mm ECO
  Bedoeld voor autowegen in stedelijk gebied.
Bermdrips toegepast bij de Westerscheldetunnel gekoppeld met de verkeerscentrale

87% lager energieverbruik = lagere TCO

In samenwerking met het Europese bedrijf Swarco Futurit heeft EBO van Weel een uniek verkeersdisplay ontwikkeld wat gecertificeerd is volgens Europese richtlijnen voor verkeerstoepassing, waaronder de norm NEN-EN 12966:2014.

Het display maakt gebruik van een unieke en innovatieve LED-techniek welke een zeer grote energiebesparing oplevert vergeleken met conventionele verkeersdisplays. Deze energiebesparing resulteert op langere termijn in een verlaging van de Total Cost of Ownership (TCO).

De unieke lenstechniek en LED uitschakeling bij zwarte pixels zorgen voor reductie van het energieverbruik. De unieke lenstechniek en LED uitschakeling bij zwarte pixels zorgen voor reductie van het energieverbruik.

Gekoppeld aan de verkeerscentrale

De permanente bermdrip kan worden gekoppeld met de netwerk infrastructuur van Rijkswaterstaat, Provincie of stad. De koppeling kan plaatsvinden middels een vaste bekabelde verbinding of via een mobiele draadloze verbinding in het gewenste netwerk.

Door implementatie van de bermdrip in de verkeerscentrale kan het systeem meedraaien in vooraf gedefinieerde regelscenario’s.

Koppeling met verkeerscentrale en externe organisatie via Traffic Fleet

Eenvoudig beheer met Traffic Fleet

Traffic Fleet is een platform voor het aansturen van tijdelijke en permanente verkeerssystemen. Door de eenvoud van het programma is elk object binnen handbereik. De systemen worden waar nodig voorzien van een beveiligde gateway en kunnen hierdoor realtime worden beheerd.

Door de bermdrip te implementeren in Traffic Fleet kan er direct op elke verkeerssituatie worden geschakeld. Alle statusinformatie en eventuele storingsmeldingen zijn realtime op te halen en te downloaden.

Smart-mobility toepassingen worden ontwikkeld op Traffic Fleet - jpeg

Laat u inspireren!

icon-contact
Vraag een demo aan!