Tijdelijke rijstrook signalisatie

Mobiele en tijdelijke rijstrooksignalering wordt toegepast op wegen waar geen vaste signalering aanwezig is. Tijdens werkzaamheden of incidenten worden de systemen kort- of langdurig op de rijbaan geplaatst. De mobiele en tijdelijke rijstrooksignalering kunnen worden uitgevoerd met zogeheten standaard ‘gestoken’ signaalgevers of met full color signaalgevers.

Voor de aansturing en het beheer van de rijstrooksignalering heeft EBO van Weel diverse innovatieve applicaties ontwikkeld. Het is onder andere mogelijk om de systemen online te beheren en om automatische filestaartbeveiliging te activeren.

TRS/TRI voor langdurige werkzaamheden

Voor langdurige werkzaamheden op wegen zonder vaste rijstrooksignalering kan de TRS worden toegepast. De installatie geeft door middel ‘gestoken’ signaalgevers de juiste verdrijvings- en snelheidssignalen aan de weggebruikers.

Door de toepassing van full color signaalgevers kan de TRS ook worden ingezet als Tijdelijk Route Informatie systeem (TRI). Middels de TRI worden weggebruikers geïnformeerd over werkzaamheden en/of de actuele status en reistijd van hun route.

MRS/MRI voor kortdurende werkzaamheden

De mobiele rijstrook signalering wordt toegepast voor kortdurende werkzaamheden op wegen zonder vaste rijstrooksignalering. Ten behoeve van de MRS levert EBO van Weel een complete opbouwset van signaalgevers en besturing volgens de meest recente richtlijnen van Rijkswaterstaat (2017).

De aansturing van de MRS is lokaal mogelijk via een touchscreen applicatie. Middels de applicatie kunnen verkeersborden per signaalgever worden gekozen en geactiveerd. Daarnaast is er ook de mogelijkheid om de MRS te beheren vanuit Traffic Fleet.

Filestaartbeveiliging met behulp van Floating Car Data

Het inzetten van filedetectie is niet nieuw op de Nederlandse wegen. Echter de toepassing van filedetectie op basis van Floating Car Data (FCD) een nieuwe innovatieve techniek met veel voordelen. Weggebruikers kunnen namelijk accurater worden gewaarschuwd op aankomende files omdat er metingen mogelijk zijn per segment van 50 meter!

Het systeem is hierdoor in staat om nauwkeuriger een file te meten waardoor aankomend verkeer eerder kan worden gewaarschuwd. Dit alles verhoogd de veiligheid van de weggebruikers.

Filedetectie op tekstwagen via floating car data file informatie

Online ingrijpen op een verkeerssituatie

Traffic Fleet is een platform voor het aansturen van tijdelijke en permanente verkeerssystemen. Door de eenvoud van het programma is elk object binnen handbereik. De systemen worden waar nodig voorzien van een beveiligde gateway en kunnen hierdoor realtime worden beheerd.

Door de tijdelijke rijstrook signalisatie te implementeren in Traffic Fleet kan er direct op elke verkeerssituatie worden geschakeld. Alle statusinformatie en eventuele storingsmeldingen zijn realtime op te halen en te downloaden.

Mobiele rijstrook signalering aangestuurd met Traffic Fleet

Laat u inspireren!

icon-contact
Vraag een demo aan!