Tijdelijke rijstrook signalering

Tijdelijke rijstrooksignalering wordt toegepast op wegen waar geen vaste signalering aanwezig is. Tijdens werkzaamheden of incidenten worden de systemen op de rijbaan geplaatst. De tijdelijke rijstrooksignalering kan worden uitgevoerd met full color signaalgevers of zogeheten ‘gestoken’ signaalgevers.

Voor de aansturing en het beheer van de rijstrooksignalering heeft EBO van Weel diverse innovatieve applicaties ontwikkeld. Het is onder andere mogelijk om de systemen online te beheren en om automatische filestaartbeveiliging te activeren.

Lokaal bedienen middels één applicatie

Voor de lokale aansturing van de signalering is er een gebruiksvriendelijke applicatie ontwikkeld welke functioneert op een touchscreen en/of tablet. Middels de applicatie kunnen verkeersborden per signaalgever worden gekozen en geactiveerd. In het status menu vindt men een overzicht van de actuele statusgegevens en eventuele storingsmeldingen.

Tijdelijke rijstrook signalering aangestuurd via gebruikersvriendelijke applicatie

Online ingrijpen op een verkeerssituatie

Traffic Fleet is een platform voor het aansturen van tijdelijke en permanente verkeerssystemen. Door de eenvoud van het programma is elk object binnen handbereik. De systemen worden waar nodig voorzien van een beveiligde gateway en kunnen hierdoor realtime worden beheerd.

Door de tijdelijke rijstrook signalisatie te implementeren in Traffic Fleet kan er direct op elke verkeerssituatie worden geschakeld. Alle statusinformatie en eventuele storingsmeldingen zijn realtime op te halen en te downloaden.

Mobiele rijstrook signalering aangestuurd met Traffic Fleet

Filestaartbeveiliging met behulp van Floating Car Data

Het inzetten van filedetectie is niet nieuw op de Nederlandse wegen. Echter de toepassing van filedetectie op basis van Floating Car Data (FCD) een nieuwe innovatieve techniek met veel voordelen. Weggebruikers kunnen namelijk accurater worden gewaarschuwd op aankomende files omdat er metingen mogelijk zijn per segment van 50 meter!

Het systeem is hierdoor in staat om nauwkeuriger een file te meten waardoor aankomend verkeer eerder kan worden gewaarschuwd. Dit alles verhoogd de veiligheid van de weggebruikers.

Filedetectie op tekstwagen via floating car data file informatie

Eenvoudig meedraaien in regelscenario's

Verkeerskundigen en operators van verkeerscentrales werken continue middels voorgedefinieerde regelscenario’s. Middels het koppelvlak met de verkeerscentrale is mogelijk om tijdelijke en mobiele signalering ook mee te programmeren in regelscenario’s.

De rijstrook signalering kan in Traffic Fleet voor een bepaalde periode worden vrijgegeven, waardoor deze zichtbaar wordt in de infrastructuur van de verkeerscentrale. Tijdens werkzaamheden en incidenten kunnen operators nu direct sturen en schakelen om de doorstroming zo soepel mogelijk te laten verlopen.

Koppeling met verkeerscentrale en externe organisatie via Traffic Fleet
icon-contact
Vraag een demo aan!