Geconditioneerde carrosserie

Binnen de carrosseriebouw afdelingen hebben wij ons gespecialiseerd op het gebied van geconditioneerde carrosserieën (ook wel koel vries carrosserie genoemd). Wij maken gebruik van ISOBOX carrosserieën, welke gebruikt kunnen worden voor zowel verwarmd als koelvries transport.

Altijd verzekerd van de juiste temperatuur

De vrachtwagen carrosserie wordt veelal door elk transportbedrijf op zijn eigen manier toegepast. Iedere belading is uniek. EBO van Weel speelt hierop in door gedurende het ontwerpproces de klant centraal te stellen.

Op het gebied van verwarming, koeling en vriesinstallatie wordt er een passend ladingschema ontwikkeld. Maar betrouwbaarheid is niet alleen belangrijk voor de houdbaarheid van uw lading, ook voor het energieverbruik. Dankzij het gebruik een van juiste combinatie van componenten kan er bespaard worden op brandstofkosten.

Hete luchtkachel geinstalleerd voor uw geconditioneerde carrosserie Wij bouwen kachels en koelmachines van alle merken in. Tevens kunnen wij u ook adviseren omtrent de luchtverdeling.

Compartimenten voor diverse type lading

Om alles perfect aan te laten sluiten bij uw transport wensen, kunt u de opbouw indelen met compartimenten en dubbele vloeren. Tevens kan er ook gekozen wordt voor multi-temp koeling. Om de functionaliteit van de opbouw te vergroting kunnen op elk gewenste plek de zijdeuren worden gemonteerd. U zegt, wij doen!

Compartimenten carrosserie voor multitemp vervoer - Huuskes

Een levensduur waarvan u kunt profiteren

Voor de vloer wordt gebruik gemaakt van kwalitatief hoogwaardige componenten, om voor lange tijd een sterke constructie te kunnen garanderen. Intensief en langdurig gebruik van rolcontainers met hoge puntbelasting is hierdoor eenvoudig mogelijk.

Voornamelijk klanten uit het distributie en koel-vriesvervoer gebruiken palletwagens en trolley’s voor hun lading. Dit is een van de zwaarste belastingen die een vloer kan verduren. Wij kunnen u hierin garanderen dat onze kwaliteit van het product ervoor zorgt dat u hier geen problemen aan gaat ondervinden.

U kunt hiervoor onze vaste klanten benaderen als referentie.

Nat-in-nat procedé als basis

Wij bouwen onze koelvries carrosserieën op met geïsoleerde opbouwen van ISOBOX srl. De koelvries opbouw wordt gekenmerkt door het ‘nat-in-nat’ procedé wat gebruikt wordt om de bak de produceren.

Hierbij wordt CFK vrije schuimkern “nat-in-nat” verbonden met de polyester binnen-en buiten huid. Hierdoor ontstaat een homogene carrosserie constructie, welke zeer stabiel is en 100% waterdicht. Er wordt geen gebruik van kitnaden.

Tevens bestaat het schuim uit gesloten cellen, waardoor bij schade het water niet in het schuim kan trekken. Voornamelijk bij schades kan dit veel kosten besparen, omdat het vocht geen schade kan aanrichten.

Hier ziet u momentopname tijdens het aanbrengen van de lijm, waarna het isolatiemateriaal aangebracht zal worden.

Een strak design is uw voorkomen

De carrosserieën van ISOBOX worden gekenmerkt doordat er geen gebruik wordt gemaakt van hoeklijsten en dat de inwendige verstevigingen niet zichtbaar zijn in de buitenwanden. In combinatie met degelijk spuitwerk zorgt dit voor een zeer strak design.

Tevens is de carrosserie opgebouwd met hoogwaardige assemblage onderdelen die laten zien dat er waarde wordt gehecht aan elk optisch detail van uw koelvries carrosserie. Hierbij kunt u denken aan RVS hang- en sluitwerk, spoilers en verschillende type verlichting.

isotherm-oplegger-als-verkoopwagen-voor-bloemen-en-planten

In samenwerking met ISOBOX srl.

Sinds april 2013 heeft EBO van Weel een aanmerkelijk belang genomen in de producent van polyester carrosserieën, genaamd ISOBOX srl. Via deze Italiaanse deelneming positioneert EBO van Weel zich terug in de keten van de carrosseriebranche. Met als voordeel dat wij ons meer kunnen ontwikkelen binnen de volledige productie van geconditioneerde carrosserieën.

Daarnaast kan de kwaliteit van de producten beter worden gewaarborgd en wordt maatwerk nog eenvoudiger toepasbaar. De klantwensen kunnen door middel van deze deelneming nog beter worden voorzien en uitgevoerd worden.

Logo Isobox srl., a company which manufactures isothermal boxes destined for refrigerated freight transport Dankzij deze deelname in ISOBOX srl. is een naadloze samenwerking mogelijk.

Laat u inspireren!

Specificaties

Afmetingen

Lengte carrosserie inwendig
van 4.000 mm. tot 13.390 mm.
Hoogte carrosserie inwendig
van 2.100 mm. tot 2.800 mm.
Breedte carrosserie uitwendig
2.600 mm.
Dikte van het kopschotpaneel
80 of 100 mm.
Dikte van de zijwanden
45 mm. tot 80 mm.
Dikte van het dakpaneel
80 mm. òf 110 mm.
Dikte van de achterdeuren
60 mm. tot 100 mm.
Dikte van het vloerpakket
100 mm.

Opties

Compartiment voor multitemp transport
Roldeur
Kachel inbouw (merk onafhankelijk)
Koelmachine opbouw (merk onafhankelijk)
Multideck laadsysteem
Doorlaad systeem voor vrachtwagen combinaties
Zijdeuren
Verkooptrap
LED-aanstraal verlichtin voor achteruitrijden
Ronde LED achterverlichting