Reistijdweergave tijdens werkzaamheden Haringvlietbrug

Actuele verkeersinformatie voor de weggebruikers van de A29

De Haringvlietbrug op de A29 bij Numansdorp is aan groot onderhoud toe. Het brugdek is in zeer slechte staat en moet worden vervangen. Sinds 23 augustus 2021 gelden er extra verkeersmaatregelen om slijtage aan het brugdek te beperken. De maximumsnelheid op de brug is verlaagd naar 50 km/h en in beide richtingen zijn de rijstroken versmald.

De extra verkeersmaatregelen leiden tot forse files voor de weggebruikers. In opdracht van Rijkswaterstaat en haar aannemers is EBO van Weel ingeschakeld om de weggebruikers te informeren en adviseren. Middels de applicatie Traffic Fleet worden de actuele reistijden in kaart gebracht en geprojecteerd op tekstwagens in de Hoeksche Waard en Goeree-Overflakkee.

A29-file

Automatisch schakelen van omleidingsroutes tijdens files

De tekstwagens zijn ingezet op belangrijke knelpunten rondom de A29 en omliggende wegen. Ze hebben als doel de weggebruikers te informeren over de actuele reistijden. Hierdoor kan er tijdig gekozen worden voor een alternatieve route om zo de hinder te beperken.

De verkeerssystemen worden ingesteld via de applicatie Traffic Fleet. De actuele verkeersinformatie per route wordt ingewonnen middels Floating Car Data (FCD). In het kader van dynamisch verkeersmanagement kunnen er reistijdinformatie en automatische omleidingsroutes worden geprogrammeerd. Loopt het verkeer vast op een bepaalde route, dan wordt er op basis van ingewonnen data direct geschakeld met voorgeprogrammeerde omleidingsroutes.

Reistijd-tekstwagen-A29
icon-contact
Vraag een demo aan!