EBO van Weel waarschuwt automobilisten voor wegwerkers

Wegwerkers staan in gevaarlijke situaties

Automobilisten die navigeren met Flitsmeister worden sinds dit voorjaar gewaarschuwd voor wegwerkers. Met deze uitbreiding op de Early Warning verkeersberichten moet de veiligheid op het Nederlandse wegennet worden verhoogd.

Wegwerker-waarschuwing-EBO-van-Weel

Direct anticiperen op gewijzigde verkeerssituaties

Wegwerkers staan dagelijks in zeer gevaarlijke omstandigheden. Bijvoorbeeld tijdens het plaatsen van omleidingsborden, het begeleiden van calamiteiten en het uitvoeren van weginspecties en controles. Dit zijn situaties waarbij automobilisten worden geconfronteerd met een onvoorziene wijziging op hun route.

De waarschuwingsmelding wordt 800 meter van te voren verstuurd naar het navigatiesysteem. Hierdoor heeft de automobilist ruim tijd om te anticiperen op de gewijzigde verkeerssituatie. Het rijgedrag kan worden aangepast wat direct leidt tot een veiligere verkeerssituatie.

Waarschuwing voor wegwerker via Flitsmeister

Hoe werkt het systeem?

Op het moment dat de wegwerker een gevaarlijk object vormt wordt automatisch de actuele dataset verzonden naar de servers van Traffic Fleet. De melding wordt middels een algoritme geregistreerd en verwerkt tot een verkeersinformatiebericht. Het bericht wordt direct verstuurd naar verschillende verkeersapplicaties en serviceproviders.

Versluys Verkeerstechniek is de eerste aannemer die haar werkbussen heeft uitgerust met de nieuwe Early Warning dienst voor wegwerkers. Het bedrijf levert en plaatst verkeersmaatregelen door heel Nederland. Met deze nieuwe waarschuwingen wil Versluys de veiligheid voor haar wegwerkers en de weggebruikers verhogen.

icon-contact
Vraag een demo aan!