File-informatie geprojecteerd op tekstwagens van Heijmans

Floating Car Data

In samenwerking met BE-mobile voorzien wij Heijmans van real-time file-informatie. Deze informatie wordt ontwikkeld op basis van Floating Car Data (FCD). Deze data wordt verkregen via populaire verkeersinformatie apps zoals Flitsmeister.

De GPS-data die hierdoor vrijkomt geeft realtime inzicht in de trajectsnelheden en trajectreistijden. Via een koppeling tussen Be-Mobile en Traffic Fleet kan deze dat real-time geprojecteerd worden op de tekstwagens van Heijmans.

Floating Car Data voor realtime file-informatie

Met een paar klikken online

Voorheen werd deze data verkregen via speciaal aangelegde lussen in het wegdek of camera’s. Nu zijn we in staat om een tekstwagens met een paar drukken op te knop te voorzien van realtime file-informatie.

Dit verlaagt de kosten aanzienlijk en verhoogd de flexibiliteit om het op elke plek in Nederland te plaatsen.

Floating Car Data voor realtime file-informatie (2)

Automatische signalering: voorkomt ongelukken

Na het inschakelen van de tekstkar, definieert Be-Mobile een bepaald weggedeelte. Op het moment dat er op dat weggedeelte een file ontstaat, komt er dankzij de Floating Car Data direct een melding in het systeem van Flitsmeister. Appgebruikers krijgen deze melding op hun smartphone-scherm te zien.

Maar voor een testperiode van twee maanden stuurde Be-Mobile deze data nu ook door naar het Traffic Fleet-systeem van Heijmans, dat automatisch een signaal stuurt naar het modem van de tekstwagen. Het display van de wagen springt aan met de voorgeprogrammeerde boodschap: Let op file!

Een tekstwagen bij de verbreding van de A1 tussen Apeldoorn-Zuid en Knooppunt Beekbergen had de primeur. Twee maanden lang heeft dit systeem probleemloos gefunctioneerd.

icon-contact
Contact ons!